Παρασκευή

Σσσσσσσσσσσ Σιγά η Αμά(λ)θεια κοιμάται...


Get your own playlist at snapdrive.net!

Ο ύπνος αποτελεί ζωτική ανάγκη και απαραίτητη προϋπόθεση για καλή υγεία τόσο σωματική όσο και ψυχική. Είναι μια ιδιαίτερα ευεργετική και απολαυστική διαδικασία κατά την οποία το σώμα μας ξεκουράζεται και ο εγκέφαλός μας ανασυγκροτείται. Κατά μέσο όρο, ένας ενήλικας έχει ανάγκη από 7-8 ώρες ύπνου, ενώ δεν θα έπρεπε να κοιμάται κάτω από 5 ώρες ημερησίως, γιατί μακροπρόθεσμα μπορεί να εμφανίσει σωματικά ή/και ψυχικά προβλήματα.
Κατά τη διάρκεια του ύπνου, ο εγκέφαλος μας δεν παραμένει σε απαθή κατάσταση. Αντίθετα, είναι ενεργός, ανανεώνεται και διατηρεί τον έλεγχο των σωματικών λειτουργιών, όπως είναι η αναπνοή. Επεξεργάζεται, επίσης, τα προβλήματα που έχουμε συναντήσει κατά τη διάρκεια της ημέρας, αναδιοργανώνει τις πληροφορίες που έχουμε συλλέξει και τις αποθηκεύει στη μνήμη. Η ικανότητα επίλυσης διαφόρων προβλημάτων και η δημιουργικότητα είναι άμεσα συνδεδεμένες με το πόσο κοιμόμαστε κάθε βράδυ. Ο ποιοτικά και ποσοτικά καλός ύπνος είναι καίριας σημασίας για την ενημέρωση, βελτίωση και συντήρηση της μνήμης μας. Μας βοηθάει να λύνουμε προβλήματα τα οποία μας δυσκόλευαν προτού κοιμηθούμε.


Τουλάχιστον 7 ώρες ύπνου καθημερινά μπορούν να προσφέρουν πολλά στον οργανισμό μας। Επιδρούν θετικά στο μεταβολισμό της γλυκόζης, μειώνουν την όρεξη μας, βοηθούν στο να μη βάζουμε περιττά κιλά, μας προστατεύουν από το διαβήτη και γενικά μας κάνουν να νιώθουμε καλύτερα. Όταν κοιμόμαστε αρκετά έχουμε περισσότερες πιθανότητες να διατηρούμε το ιδανικό σωματικό μας βάρος, να εμφανίζουμε λιγότερα προβλήματα υγείας και να νιώθουμε πιο όμορφα. Βέβαια, καλό είναι να μην φτάνουμε στο άλλο άκρο και κοιμόμαστε πάρα πολλές ώρες, γιατί τότε ο ύπνος αρχίζει να επιδρά αρνητικά στον οργανισμό μας. Ο ποιοτικός ύπνος ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα που είναι υπεύθυνο για την άμυνα του οργανισμού εναντίον των μικροβίων. Από την άλλη, καθώς η αρτηριακή πίεση χαμηλώνει όταν κάποιος κοιμάται, η απουσία ικανοποιητικού ύπνου μπορεί να γίνει αιτία υψηλής πίεσης και άλλων καρδιαγγειακών νοσημάτων.



Get your own playlist at snapdrive.net!

5 σχόλια:

Ανασα του Βορρα είπε...

Α:ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.

Ενίσταμαι!!!
Καταρρίπτω τις θεωρίες της επιστήμης!
Είμαι ένα ζωντανό επιχείρημα ανατροπής των επιστημονικών δεδομένων.
Είμαι ενήλιξ.Κοιμάμαι 7-8 ώρες(ξαπλωμένη.Τις υπόλοιπες κοιμάμαι όρθια)!
Τα αποτελέσματα.
1:Η γλυκόζη μου δεν μεταβάλλεται αλλά μεταλλάσσεται.
2:Η όρεξη μου αυξάνεται.
3:Βάζω περιττά κιλά.
4:Ο διαβήτης μου κύκλους κάνει!(Με τις ευθείες ,μάλλον ,έκοψε παρτίδες του)
5:'Οσο για το αν νοιώθω καλύτερα...αυτό παίζεται.(Είναι και οι επιρροές των πλανητών βλέπεις, που δε στέκονται σε ένα σημείο αλλά πάνε πέρα-δώθε).
Αν παρ'όλα αυτά δεν ισχύουν οι ισχρυρισμοί μου γιατί ωχριούν μπροστά στα επιχειρήματα της επιστήμης...τότε τι να πω;
Μετά λύπης μου θα αποδεχτώ ότι αποτελώ εξάιρεση στον κανόνα και θέτω εαυτόν στα χέρια της επιστήμης προς εξερέυνηση.(Και αμα βγάλουν άκρη...να με γράψουν)!

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ.
Ξύπνα, μικρό μου, κι άκουσε
κάποιο μινόρε της αυγής!

island είπε...

Ξύπνα, μικρό μου, κι άκουσε
κάποιο μινόρε της αυγής!

Συνυπογράφω ανάσα του βορρά...

Είναι πολυ καλό το ποστ αλλά το είδα λίγο διαφορετικά.Λένε σε έναν λαό πως είναι καλό να κοιμάται;Ειδικά όταν αυτός κοιμάται χρόνια τώρα και μάλιστα ότν νομίζει ότι κάνει τον ποιοτικότερο ύπνο;Και ειδικά όταν έχει βρει τον τρόπο να κοιμάτι και ξύπνιος;Τςτςτς...θα μας χαλάσεις...

Καλή συνέχεια

olygirtos είπε...

χρειάζεται κι αυτός !βλέπουμε κι όνειρα,μιά κι ονειρεμένη ζωή δεν βλέπουμε !
....αλλωστέ κι ο Ζεύς κοιμόταν κάπου κάπου ,δεν έπαιζε συνέχεια με το κέρας της αιγός!

τo τέρας της «αμάθειας» είπε...

>> ανασα του βορρα
Αν δεν υπήρχε η εξαίρεση θα είχαν σοβαρό πρόβλημα οι επιστήμονες να στηρίξουν τον κανόνα...

>> island
Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν "παν μέτρον άριστον"! Το ίδιο συμβουλεύει και η επιστήμη όσον αφορά τον ύπνο. Εμείς χάσαμε το μέτρο αγαπητέ!
Καλού κακού όμως, εσύ ρίξε μια ματιά στην ανάρτηση της Δευτέρας του παρόντος blog και θα δεις τη σημερινή με "άλλο" μάτι... :)

>> Oligyrtos
ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ
Ευτυχώς να λες, που κοιμόταν κάπου κάπου ο συγχωρεμένος... Δεν τα 'κανε και λίγα...

τo τέρας της «αμάθειας» είπε...

χρρρρρρ φσσσσσσσσ